LEMON8 събра почитатели от цяла България

 LEMON8 събра почитатели от цяла България

Само преди броени дни, легендарният холандски DJ и продуцент LEMON8 (Harry Lemon) събра хора от цяла България за партито си в Пловдив! Повече от четири часа модерен и класически прогресив хаус задържаха хората на дансинга, в пловдивския ъндърграунд club VOID.

Хари Лемън, известен още като LEMON8, е в челните редици на денс музиката, както като DJ, така и като продуцент, като същевременно продуцира саундтракa на едно цяло поколение. 

Първото му продуцирано парче е Model8 от 1993 г. и сега е признато за класика и забележителност в техно и денс музиката. Двойният албум Inner Sanctuary Sessions, състоящ се единствено от негова авторска музика и ремикси, като New York, New York и Lose Control, е признат за един от най-добрите албуми в историята на Progressive House музиката. Lose Control дори беше избрана за любима песен на фенoвете за всички времена на емблематичния лейбъл Bedrock през 2020г. 

През годините неговата музика и ремикси са известни с това, че пресичат границите между жанровете и биват пускани от редица известни диджеи като Danny Tenaglia, Tiesto, Danny Howells, Armin van Buuren, Richie Hawtin и Sasha и много други. Като диджей LEMON8 е вземал участия в едни от най-големите клубове и фестивали в целия свят.

В неделя успяхме да се срещнем с него и да поговорим за участието му, гостуването в града и още любопитни неща, които можете да намерите в интервюто ни тук: 

 • Как мина вчера?
  Прекарах си страхотно. Започна малко предизвикателно, защото паднах, качвайки се към сцената. 

 • Падна? Добре ли си?
  Да. Беше чудо, но да, оцелях (смее се). Много ми хареса да пускам тук, а и публиката беше чудесна също. Запознах се с много хубави хора.

 • Имаше хора, които адски много се вълнуваха от идването ти тук.
  Да, имаше хора от цялата страна, които бяха дошли специално за партито.

 • Как се озова тук, в Пловдив, България?
  Ами, по принцип, трябва да бъдеш поканен. След това вече е въпрос на “да” или “не”. В този случай беше “да”, заради начина, по който Виктор и Пламен се свързаха с мен и ме поканиха. Дори ми предложиха да остана за няколко дни. Тогава си казах “Защо не?! Може да си спретнем една мини-ваканция”. Спечелиха ме и с това, че Пловдив е един от най-старите градове в Европа, което със сигурност затвърди желанието ми да го посетя. Та, така се озовах тук. 

 • Харесва ли ти тук? Успя ли да посетиш всички забележителности?
  Не всичко, разбира се, защото нямахме достатъчно време. Успяхме да отидем до Стария Град, който беше прекрасен. Опитахме се да видим възможно най-много, но мисля, че трябва да се върнем и да разгледаме още.

 • Какво ти доставя по-голямо удоволствие продуцирането или това да си DJ?
  Това, с което най-много искам да се занимавам е диджейството. Това правя от много дълго време. Имам усет за продуцирането, но със сигурност обичам работата си като DJ и това е всичко за мен. Продуцирането помага за това да намериш работа като DJ.

 • Върху какво работиш в момента, след дългогодишната пауза?
  Тъкмо свърших един ремикс, точно преди да заминем и работя върху нов албум. Също така, бих искал да преиздам първия си албум ‘The Inner Sanctuary Sessions‘. Като творец, искам да изследвам и опитам повече от просто ‘бум, бум, бум’, заради което искам да създам и нов лейбъл. Така че, доста неща се случват в момента.

 • Какъв тип музика слушаш, освен, разбира се EDM (electronic dance music)?
  Харесвам всякакъв тип музика, стига да е искрена. Харесвам джаз, класическа музика, 80-тарски поп, 80-тарски рок, 90-тарски рок. Няма нещо конкретно, което да не харесвам, просто трябва да е искрено. Не просто музика, която е създадена за пари, това се усеща.

 • Кое е най-запомнящото се парти, в което си участвал като DJ?
  Има едно, което винаги ще остане запечатано в съзнанието ми… Бях в Джакарта, Индонезия и там имаше един клуб, където на всеки три часа светваха лампите, за да изнасят телата на хората. Този клуб работеше 24/7 и съответно не малко хора не издържаха. За щастие, това място вече не функционира. 

Местният съпорт на събитието беше в лицето на d-phrag, Plamen K и Pink TsonK. ПРОГГ e непретенциозен B2B музикален проект на Plamen K и Pink TsonK. Идеята е да се покаже модерната ъндърграунд Progressive house музика, която включва в себе си house/tech house, techno и trance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »