КИНО по време на пандемия

 КИНО по време на пандемия

Чудехме се как се справят артистите, музикантите, певците, изпълнителите и всички в независимия творчески сектор… Но как ли се справят хората зад камера, тези които превръщат идеите ни в реалност и мечтите ни в кино? Днес ще си поговорим с КИНО за това как този неочакван, световен plot twist повлия на тяхната работа, промени артистичните им планове и тях самите… Имаме и малка изненада за вас, но за това повече в последващото интервю!

1. Как ви се отрази този обрат на съдбата и тотална промяна в плановете?
Ами, имаше едно много актуално по темата меме – как прекарват монтажистите дните под карантина. То отговаря на въпроса и при нас – монтирахме ☺

2. По какъв начин измени работата ви извънредното положение?
По време на извънредното положение много от ангажиментите ни отпаднаха, снимането остана на заден план и се заехме с монтажната част на вече заснети проекти. Постпродукцията заема голяма част от работата и вниманието ни сега.

3. Родиха ли се нови идеи за КИНО по време на изолацията?
Когато и монтажите приключиха остана време да помислим и върху личното творчество на КИНО. Родиха се нови идеи за музика и филми и започнахме да творим… сценарий, който се надяваме скоро да снимаме. Нов и интересен за нас като жанр – късометражен филм. Но няма да издаваме повече на този етап.

4. Разкажете ни за някои от любимите си проекти до момента.
Любими проектиии… ами, не са един или два. Все пак създаваме кино от сърце! Но някои от тях са “I am everything” – всеки може да открие себе си вътре, “Йово” – по мотиви от стихотворението на Пенчо Славейков “Даваш ли даваш балканджи Йово…”, песента на Liter Jack и Георги Зайков – Аз съм с теб, както и Георги Зайков – История за двама. Имаме си много любими неща и скоро, надяваме се, предстои да ви покажем една различна “красота”.

5. Кой е последният проект, по който работихте? Може ли да надникнем?
Последният проект е музикален клип, казва се “Сняг през Май“… Liter Jack, Георги Зайков, Nomad Custom и… музика, мотори, свобода… страхотна емоция, която сами ще усетите, гледайки видеото!

6. От тук накъде?
Яхваме елена 🦌 с камера в ръка и ще правим КИНО от сърце и така до края на света 🙂 ❤️

Можете да последвате KINO FILM COMPANY на официалните им канали точно тук:
Facebook: https://www.facebook.com/kinofilmcompany/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5M8WvOTm4hUJJqh-xWX7kw
Instagram: https://www.instagram.com/kinofilmcompany/
Vimeo: https://vimeo.com/kinofilmcompany

Translate »