„Каритас Витания“ с коледна кампания за събиране на храна за хора в нужда

 „Каритас Витания“ с коледна кампания за събиране на храна за хора в нужда

Благотворителна католическа организация „Каритас Витания“ стартира коледна благотворителна кампания „Обяд за ближния“. Услугата предлага системно подсигуряване на хранителни пакети за хора с различни здравословни проблеми, поради което не са в състояние да готвят; за бездомни хора или такива, живеещи в крайна бедност; за граждани в пенсионна възраст, които нямат условия да готвят или трудно осигуряват прехраната си.

Специалното коледно издание се провежда за втора година, под мотото „Заедно да нахраним гладните“. То вече е в сила и ще продължи до 1.01.2024 г. на територията на супермаркет „Лекси“ на бул. „Марица“ 19 и хипермаркет МЕТРО 1 в ж.к. „Тракия“.

Във всеки от тях е поставена пазарска количка, в която клиентите могат да оставят продукт, закупен от съответния обект, в помощ на кампанията. В нелеката задача по организацията, раздаването на информационни брошури и последващото пакетиране на хранителните пакети, се включват и доброволци, които са насреща в пиковете часове на търговските обекти.

Всеки може да се обърне към тях за повече подробности. След края на кампанията събраните продукти ще се разпределят и раздадат на нуждаещите се, които фондацията подкрепя целогодишно.

Всеки желаещ да помогне и да остави хранителен продукт в специализираните кошници, може да избира между консервирани готвени храни, лютеница, хляб, сладко, кроасани, вафли, бисквити, прясно и кисело мляко (UHT), кашкавал, сирене и други продукти със срок на годност поне един месец или готови за директна консумация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »