Капана Фест празнува 10-годишнина!

 Капана Фест празнува 10-годишнина!

Тазгодишното издание на Капана Фест бележи десета година от идеята за събитието. През есента на 2014г. се състоя събитието “Капана Звучи“, което даде старт на любимата фестивална поредица на пловдивчани и гости на града. 

Именно заради това, през май ще станем свидетели на изцяло нова концепция, целяща ясно да разграничи Базар Капана от Капана Фест, като по този начин ги превърне в още по-голяма платформа за развивитие на творческите индустрии в града и страната.

Тази година, Великденски Базар Капана ще се проведе от 1 до 6 май, а Капана Фест ще започне малко по-късно от 9 до 12 май. Двете събития за пръв път ще се проведат едно след друго, за да създадат още по-цветна и празнична атмосфера около Великден. 

По повод ранното отбелязване на официалната годишнина на Капана Фест през 2025г., със собствени артистични и музикални програми ще се включат Virginia Records, 6 Fest, Sofia Live Fest, Opera Open, Good Friday Ent и WAM events.

Организаторите издават, че освен пролетното издание на Капана Фест от 9 до 12 май, в плановете им влиза и есенно събитие, което към момента е с пилотни дати от 9 до 13 октомври, което е и още едно намигване към историята на Капана Фест, който в първите си години стана известен точно с това, че се провеждаше два пъти годишно. 12 и 13 септември пък ще са датите, в които се навършват точно 10 години от пилотното издание „Капана Звучи“, като за тогава също ще има много музикални изненади на сцената „Ядрото“ в едноименния творчески квартал “Капана”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »