Джаз вечер в Контрабас – Анна Бораджиева Дуо

 Джаз вечер в Контрабас – Анна Бораджиева Дуо

Скъпи приятели, време е за малко музика… а какво по-тематично за студеното февруарско време, освен уютната и сгушена обстановка в Контрабас под звуците на кадифен джаз, в изпълнение на Anna Boradjieva и Hristiyan Zapryanov?!

Но за да не ви говорим на изуст, нека самата Ани разкаже малко повече!

Ето и историята на Ани:

Когато за пръв път чух джаз стандарта “Summertime”, в изпълнение на Луис Армстронг и Елла Фицджералд се зароди и любовта ми към джаза.

Баща ми обожава блус, джаз и кубинска музика, така че вкъщи често се слушаха на грамофона стилове, които особено “в онези години”, трудно се намираха в България. Казваше ми: ” Слушай чичко Армстронг”… и до ден днешен го казва, сякаш за пръв път, с невероятно екзалтиран поглед, който говори за нещо велико, недостожомо.

По този маниер възпитана, нямаше как да не тръгна към мистиката на мзуката и по-конкретно джаза. В пътешествието си срещнах много хора, които ме подкрепят и развиват тази мечта в мен.
Създадох онлайн медия, в която съм музикален публицист и отразявам културни събития, музикални проекти и творци в България и извън България.

Голяма чест е за мен, че успях да взема интервю от Рене Мари и Юлисес Оунес, за проекта, чийто музикален директор е той –  Songs of freedom.

Страстта ми към джаза ме подтикна и да си организирам конкретно посещение на фестивала Умбрия Джаз Фест, в Италия, където слушахме Уйн Шортър. Любима Италия с любима музика!

Тъй като съм завършила музикалната академия в Плводив с педагогика, преподавам поп и джаз пеене в Пловдивски Културен Институт. Наскоро създадох проект с пианиста Християн Запрянов и ви каним в бар Контрабас, на 21.02.20, за да споделим вдъхновението от музиката.

Ще създадем импровизации и наши интерпретации на джазови теми и популярни мелодии. Каня ви да дойдете, защото искреното споделяне чрез музиката е както от музикантите към публиката, така и от публиката към музикантите.

Бар Контрабас можете да откриете на картата точно тук:

Translate »