Какво още ни очаква в месеца на Радичков?

 Какво още ни очаква в месеца на Радичков?

Филми, изложби, театрална постановки, лекции и нова книга отбелязваха завършването на работата по 12 тома събрани съчинения на неподражаемия Йордан Радичков.

Серия събития и непоказвани досега оригинални илюстрации на автора обогатяват културната програма на Пловдив през целия месец януари. Програмата стартира още на 12-ти януари, като от тогава насам се състояха: 

Представянето на 12 том от събраните съчинения на Йордан Радичков в Епископската базилика.
Прожекция на филма “Януари” в Lucky Дом на киното.
Откриване на изложба с илюстрации на Йордан Радичков в Studio Punkt.
Прожекция на филма „Черказки хроники“.
Прожекция на филма „Бялата сцена и Радичков“.

Но това не е всичко! На 19-ти януари от 19:00ч., пловдивчани и гости на града ще имат възможността да видят дигитализираната версия на емблематичния филм на Бинка Желязкова „Привързаният балон“, която беше показана само веднъж в София.

На 20-ти и 22-ри януари от 18:30ч. в Епископската базилика, изкушените от творчеството на Йордан Радичков ще имат възможност за среща с проф. Инна Пелева, която в рамките на два дни ще проведе две лекции. Лекциите ще се опитат да обгърнат многоликото творчество на автора и да дадат по-задълбочено разбиране за времето, мястото, причините и вдъховението на автора, които спомагат за създаването на 12 тома литературни творби.

Финал на програмата ще даде спектакъла на Катя Петрова „Бомбето“ в Куклен театър Пловдив на 26-ти януари. Спектакълът е носител на отличията Grand Prix от Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” 2021 и награда за режисура на Катя Петрова, както и награда Пловдив 2021 в категория “Произведение на изкуството, предназначено за деца”.

Всички събития са с вход свободен, освен „Бомбето“. За спектакъла ще има билети на преференциални цени.

***

Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация Пловдив 2019, Lucky Дом на киното, ОИ Старинен Пловдив, Епископска базилика и Studio Punkt. Пълна информация можете да откриете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »