Първо издание на International Portrait Film Festival

 Първо издание на International Portrait Film Festival

“International Portrait Film Festival (IPFF) приветства филми, представящи образи и характери, разказващи истории, пропукващи повърхността на възприятията и достигащи сърцевината.” 

Така характеризират идеята си организаторите на първия по рода си портретен филмов фестивал у нас, който ще се проведе от 15.11 до 25.11 в София, Пловдив и Варна. Целта на артистичната платформа е да събере на едно място създатели и любители на “седмото изкуство” и да предостави възможност за размисъл, дискусия и обмяна на опит и визии. 

“От IPFF има нужда човекът с дълбока потребност от изкуство и вълнение. И този, който търси своя катарзис. Нестрахуващият се да втренчи съществото си в екрана, дори когато е празен. Гладният за експериментални гледни точки. Завинаги влюбеният в киното, озовал се в неговата примка.”

Официалната селекция на IPFF се състои от всеобхватни, къси филми от всички континенти. Теми вариращи от вдъхновяващи личности, през социални въпроси, анимационни творби и експериментално кино. Представени и отличени ще бъдат филми във всяка от фестивалните категории: филмов портрет, филмов автопортрет, колективен портрет, алтернативен портрет и портрет в движение.

Официалната селекция ще бъде прожектирана в Пловдив, в рамките на два дни:
19.11.20 – Club Fargo
20.11.20 – Lucky Дом на Културата

Научете повече за International Portrait Film Festival , тяхната история, вдъхновение, регламент за участие и подробности около прожекциите на техния уебсайт точно ТУК!

Translate »