Международният китарен фестивал „GuitArt Festival” стартира утре!

 Международният китарен фестивал „GuitArt Festival” стартира утре!

Между 5-ти и 8-ми октомври, страстта към китарата ще събере музиканти и любители от различни културни среди за тазгодишното издание на “GuitArt Festival“!

Любовта към един от най-популярните музикални инструменти е причината всеки следващ  “GuitArt Festival” да се превръща в празник на китарата, който разкрива нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат.

Фестивалната мисия на GuitArt Festival Plovdiv е посветена на това да е образователна и социална платформа за развитието на българския музикален талант и да подчертае мястото на китарата в историята и развитието на съвременната музика по целия свят“, споделя Христо Коликов, добре познат от култовата група “Дел Падре” организатор на фестивала.

През годините, Сдружение Фюжън Уей изпълнява тази мисия чрез богата и интересна концертна програма, организиране на семинари и майсторски класове с български, регионални и световноизвестни китаристи и преподаватели, организиране на изложение на български производители на китари и вносители на музикални инструменти, безплатни уроци, прожекции на музикални филми и детски занимания.

В тазгодишното издание на Международния китарен “GuitArt Festival” от 5-ти до 8-ми октомври ще имаме удоволствието да видим и чуем Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония).

ПРОГРАМА

05.10. Четвъртък
19.00ч. – Рецитал на Дарко Багески (Северна Македония) ; Рецитал на Нино Д’Амико (Италия) Победител на Международен конкурс за китара “GuitART 2022”
Студио 1, БНР, Пловдив

06.10. Петък
19.00 – BaBa ZuLa (Турция) – Лятно кино “Орфей”
21:00 – Кънтри група BARKS –  Bee Bop Café

07.10. Събота
19.00ч. –Trio Mandili (Грузия) – Лятно кино “Орфей”
21.00ч. – Джазта Праста Трио- Bee Bop Café

08.10. Неделя
10.00ч. – Международен конкурс по класическа китара “GuitArt 2023“ – ФИНАЛЕН КРЪГ
Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив
19.00ч. – Официално награждаване на победителите в конкурса & Рецитал на Марчин Диля (Полша), Епископската базилика на Филипопол.

Билети за “GuitArt Festival” се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди събитията.

Събитието е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »