Изложба “Вместо Автопортрет” на Людмил Георгиев

 Изложба “Вместо Автопортрет” на Людмил Георгиев

Скъпи приятели, на 11.05.2021г. се състоя откриването на дебютната изложба на Людмил Георгиев “Вместо Автопортрет”! Въпреки голямата си изложбена активност, известният график не се е представял самостоятелно досега пред пловдивска публика.

На двата етажа в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29) от 11 май до 6 юни ще бъдат експонирани негови графични творби, обединени от заглавието „Вместо Автопортрет“. Освен това, на втория етаж можете да седнете и да гледате интервю с него, заснето по повод изложбата и творчеството му. 

Людмил Георгиев е роден на 11 януари 1962 г. Член е на Съюза на българските художници от 1994 г. Живее и работи в София. От 1987 г. участва в множество национални и регионални графични изложби. Освен това негови творби са селектирани за редица международни изложби в Италия, Германия, Австрия, Полша, Сърбия, Македония и Япония. Има индивидуални изложби в Париж, Белград, Берлин, Франкфурт и други градове в България и чужбина. Носител е на български и чуждестранни награди. През 2018 г. Людмил Георгиев създава първата по рода си у нас галерия за графично изкуства – Grafikart.

От 2017 г., в сътрудничество с Министерството на културата на България, на всеки две години организира Национален конкурс за графика – класически техники.

Разгледайте част от изложбата му тук, в нашата виртуална галерия! А, за да я изживеете и усетите пълноценно, ви препоръчваме да я посетите лично!

Translate »