Инициатива за облагородяване на публични пространства

 Инициатива за облагородяване на публични пространства

“Ако не виждаш път, създай го!”

Здравейте, скъпи приятели!

За нас е радост да споделим с вас, че сдружение “БГ Бъди активен” стартира нова инициатива за облагородяване на публични пространства в Пловдив.

Днес, кметът на район Тракия предаде символично щафетата на петте нови общини, които ще се включат в нея – Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра.

През изминалата година, редица граждански проекти бяха реализирани, обединени от платформата “Аз.Ти.Пловдив”. Целта на инициативата е привличането на повече и повече хора към създаването на една по-чиста, хармонична и красива градска среда.

През април месец, в Пловдив започва и една от първите инициативи на “БГ Бъди активен” за тази година. Тя ще има за задача почистването на крайбрежието на Марица и ще продължи до октомври, включвайки много доброволци.

Можете да научите повече за мащаба и обхвата на инициативата на техния официален сайт:

https://www.bgbeactive.org/

Приятели, вежливо напомняме, че нашата градска среда и социална обстановка зависят и от нас и нашите действия всеки ден. Приканваме ви да се присъедините към инициативата! Нека не забравяме, че дори и малките промени в ежедневните ни навици могат да доведат до по-мащабни резултати в дългосрочен план. 

                                                                                                                

Translate »