Пътят на INDY и Lockdown Mixtape vol.1

 Пътят на INDY и Lockdown Mixtape vol.1

Скъпи приятели, в края на 2020г. ви представихме Илин Илински – INDY и част от неговия микстейп, създаден по време на пандемията. Както споменахме наскоро, изминалата 2020-та година беше изключително предизвикателна и непредсказуема за всички, но и също така повлия вдъхновяващо на родните артисти, художници и музиканти!

Такава е ситуацията и при Илин (човекът-оркестър), който в месеците на изолация създаде и продуцира 6 парчета на смартфона си, в домашни условия. “Най-голямият хак беше да включа всичката техника към телефона. Пиано, лууп, китара и микрофон… луда работа” сподели той.  А компилацията от своя страна не може да бъде наречена точно албум, защото вътре има пет различни стила – от медитативни инструментали като Around Japan, през по-емоционалното хип-хоп звучене в Prayer, та до фънкарията в Bring the funk back.

Сега, след няколко участия на живо, където музикантът представи микстейпа, той вече е достъпен и в Bandcamp! Състои се от шест авторски парчета, плюс още едно, чийто инструментал ще бъде подарен на някой изпълнител, който да му вдъхне собствен живот. За един месец Илин е сътворил 12 инструментала, от които смята да подарява по един ежемесечно. 

Паралелно с това, Илин сподели, че vol.1 предполага, че микстейпът ще има поне още две части, а освен това ни разкри, че работи и по цял албум. Талантливият музикант не спира да продуцира и твори и ще бъде отново на родна земя в средата на лятото.

/Можете да подкрепите Илин Илински – INDY, както и неговата инициатива за подаряване на инструментали на млади артисти, като закупите Mixtape-a от Bandcamp/

Translate »