Тази вечер е откриването на изложбата “Нещата от живота” на Илия Йончев

 Тази вечер е откриването на изложбата “Нещата от живота” на Илия Йончев

Приятели, с удоволствие искаме да ви съобщим, че тази вечер, един от любимите градски художници – Илия Йончев – ще открие своята изложба “Нещата от живота“, в галерия “Етерна“, от 18:30ч. 

Често пъти сме си говорили с него именно за нещата от живота, на бара в Найлона, отпивайки поредно питие… и ето, че сега настъпи перфектният момент за визуализирането на тези разговори, мисли и идеи, и побирането им в една дълбока и вълнуваща изложба! Дългоочаквано събитие, в което художникът ще ни разведе из вътрешния си свят.

“Засягам твърде различни теми в изложбата си – такива, които са насочени навътре, към личността на човека, така и навън към заобикалящия го свят, та чак до други светове. Затова сложих това заглавие – то е универсално и обхваща всички теми, които ме вълнуват. Има неща за надеждата, за любовта, за вътрешните терзания на човек, за апокалипсиси, за пътувания в други светове. Все състояния, които са отразени и в заглавията на картините. Моите герои са доста експресивни като присъствие. Затова и директно маркирам състоянието им с тези заглавия. Такива ще са и в новата ми изложба”, посочва самия Йончев за изложбата.

Тази вечер!

Translate »