Илин Илински с дебютното си парче от неговия MIXTAPE

 Илин Илински с дебютното си парче от неговия MIXTAPE

Приятели, 2021г. отпочва с много музика, изключителен заряд и плодовете на предходната – локдаун година! Днес искаме да ви запознаем с Илин Илиев и новото му парче от поредицата,  събрана в неговия Mixtape.

Илин Илиев е на 27 години, роден в Пловдив. Наследил пътя на роднините си , той се отдава на музикално творчество всестранно и изцяло. Основният му инструмент е китара, но той умее да пее, свири на пиано, кавал и бас китара.

Многопистовата магистрала от занимания на Илин му дава възможност да се изявява на няколко фронта, тъй като обича предизвикателството. Участва в концерти и фестивали за църковни песнопения. Изявява се и като оперен певец отвъд граници в Испания, Франция, Германия и Португалия. В днешни дни, Илин е “човек-банда”, използвайки лууп машина, на която записва всички нужни инструменти сам, създавайки музика на живо и преплитайки различни стилове.

Работи по проект в Лондон и Пловдив, който ще издаде през Февруари. На 15.01 сподели първия сингъл от неговия “микстейп”, който е съвкупност от множество вдъхновения и настроения през първия локдаун в Англия. В следващите парчета ,не пропуска и разбира се да включи кавала, тъй като е приоритет за него да представи тракийските си корени. 

Останете с нас и прочетете интервю ни, за да научите повече за Илин и неговата работа:

1. Известен си като “човекът-банда”… на колко инструмента, всъщност, можеш да свириш?
Основният ми инструмент е китара, но последните две години успях да усъвършенствам уменията си на бас китара, пиано и кавал. Освен това се занимавам и с пеене, така че да ги наречем 5. Бийтбоксът е бонус. На този етап съм наполовина сигурен дали бийтбоксът е инструмент, но със сигурност ми помага да разшифровам барабаните по-бързо. Определено имам интерес да прибавя още към арсенала.

2. Разкажи ни малко повече за проекта “Mixtape”?
Проектът “Lockdown Mixtape Vol.1” се появи около Април месец 2020 година. Тогава композирах кратка пиеса за електрическа китара, имах идеи и за още парчета и рязко взех решение да направя една компилация. Но разбира се, прецених, че искам да бъде нещо нестандартно.

3. С какво се занимаваш в Лондон?
Работих като учител по китара, след това започнах и втора работа в хотелиерския бранш, но поради световните несъответствия, трябваше да прекратя и двете. Останах с няколко ученика и свирене по цял ден.

4. Преди 5 дни пусна първото парче от “Mixtape” – Bring the funk back. Клипът и песента са адски игриви и “catchy”. Колко време работихте по видеото? Беше ли трудно да се преплете анимацията с реалните кадри? 
“Bring the funk back”
ми е любимото парче от целия проект. Идеята за него всъщност се появи Май месец 2020г., когато с Кристиан Желев комуникирахме и той даде идея да запишем нещо заедно. Тъй като тогава имаше бум на музиканти, записващи какво ли не с колеги от другата страна на кълбото. Имах готова прогресия и основната мелодична линия се появи много бързо. Текстът и аранжиментът са работени допълнително след това. Видеото е дело на мой добър приятел – Костадин Бухчев. Виждал съм проектите му и бях наясно, че е повече от подходящ да се заеме с визуалната част. Работихме по видеото около 3 месеца. Бяхме във връзка постоянно. Аз имах задача да изляза и да се снимам някъде. Благодарение на майка ми, която се зае със задачата да ме снима, успяхме да съберем около 3000 снимки, които изпратихме за да се филтрират и направят героите от клипа. Относно преплитането не съм запознат, но Бухчи го направи по-хубаво, отколкото очаквах, че ще бъде. Благодарен съм.

5. Очакваме ли още видеа в този стил?
Разбира се. Старая се да запазя “вайба” от старата школа. Това видео, специфично, е вдъхновено от моя любима игра от детството – Megaman X. Харесва ми да съчетавам по този начин музика с видеоигри и най-важното : да има послание. А в “Bring The Funk Back” определено съществува такова. Всеки може да го интерпретира различно. В момента работим по следващото видео, което има много допирни точки с това.

6. Какво могат да очакват хората в “Mixtape”?
“The Lockdown Mixtape Vol.1”
е изключително нестандартен проект. Той е съвкупност от много емоции, настроения и всички парчета в него нямат абсолютно нищо общо едно с друго. Лично аз намирам чар в това. Не го наричам албум, защото това са домашни записи от стаята ми в Лондон, които направих на телефона си. Буквално целия микстейп е продуциран на телефона , за което всъщност съм много благодарен на съвременната техника и впечатлен от себе си, че изобщо схващах какво се случва хахах! 

7. Виждаме, че оползотворяваш времето в изолация с творчество. Какво друго се случи с теб по време на пандемията?
За съжаление или късмет, пандемията започна на легло 2 седмици. Благодарен съм на майка ми, че тя беше до мен и ми помагаше. Обичам я! Първоначално бях обезокуражен, като много други артисти и хора по земята, които имаха страхотни планове за годината. Когато боледува, човек се пречиства от ненужности и осъзнава кое е важно: Събужда се, диша, говори, вижда, върви, прекарва време със семейството си, говори с приятели и прави това, което обича. След успешно оздравяване просто седнах и свирих колкото можех, записвах микстейпа и композирах още музика паралелно с него. Успях да си организирам лятно турне из България, за което съм благодарен на всички, които дойдоха да ме подкрепят!

8. Кога да очакваме следващото парче?
Най-вероятно Март месец ще се появи целия микстейп + второто видео към него. Ще бъде интересно и нестандартно.

Translate »