50 банди ще забият на Hills Of Rock 2022

 50 банди ще забият на Hills Of Rock 2022

Вълнуващи новини за българските фенове на хеви метъла! След отлагането на миналогодишното събитие, музикалният фестивал Hills Of Rock се завръща с пълни сили и богат лайнъп през 2022г. 

Наред с актуалните хедлайнери SLIPKNOT, SABATON и MERCYFUL FATE и ко-хедлайнерите HEAVEN SHALL BURN, BEHEMOTH и TESTAMENT, към звездния афиш се присъединяват и ELVANA и MARCO MENDOZA.

ELVANA
Те идват от Острова и правят изненадващ трибют на групата – символ на цяло поколение NIRVANA. Но бандата се оглавявана от … имитатор на Елвис Пресли! Това е група, която смесва най-емблематичните гръндж елементи с най-добрите моменти от музикалната история на Краля на рокендрола, а кулминацията е мега машъп от сиатълски звук и стара школа Rockabilly. ELVANA превзема Великобритания през 2019г., с разпродадени концерти във всички популярни английски зали, свири на фестивалите Download и Гластънбъри, а на 21-ви юли ще бъде и на сцената на HILLS OF ROCK 2022

MARCO MENDOZA
Музикантът, който владее баса в много жанрове – хеви метъл, джаз фюжън и фънк, MARCO MENDOZA идва за участие на 22-ри юли на HILLS OF ROCK 2022. Басистът е свирил с австралийските/американски хард рокери Dead Daisies, в преформирания състав на Thin Lizzy, в Black Sabbath на Bill Ward, Alias, Blue Murder, MENDOZA е споделял сцената и студиото с множество култови артисти като Ted Nugent, Soul SirkUS и Whitesnake.

Групите, които ще свирят на трите сцени – Main Stage, Music Jam и На Тъмно, в момента са точно 50 банди. Тук можете да откриете програмата за HILLS OF ROCK 2022 по дни.

Към новите попълнения ELVANA и MARCO MENDOZA, се включват и българските DEADSCAPE – мелодична дет метъл банда от София, алтернативната стоунър група DUMBFOUND, хардкор бандата DISHONORED, мултинационалните MAZE HUNTERS и прогресарите от DASH THE EFFORT.

Билети за HILLS OF ROCK 2022 можете да закупите от ТУК.

Фестивалът се организира от “Фест Тийм” ООД и е част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »