“Герои на рециклирането”

 “Герои на рециклирането”

Днес, в световния ден на рециклирането (18-ти март), ученици от цялата страна се превърнаха в “Герои на рециклирането”! Какво мислят малчуганите за своя принос и отговорност към околната среда и какво смятат да правят? Това са въпросите, чиито отговори търси сдружение БГ Бъди Активен.

Именно поради тази причина, сдружението предостави ресурси до над 2000 училища в страната, за да помогне на учителите да ангажират децата по темата с рециклирането и опазването на околната среда. Световният ден на рециклирането се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation, като темата на инициативата през 2021 г. отново е „Герои на рециклирането“. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Партньор на инициативата в България е сдружение БГ Бъди Активен, което организира различни акции заедно с местните организации-участници в проекта „Партньорство за красива и чиста среда“, част от дългосрочната програма на _Място България

Научете повече за работата на сдружението точно ТУК.

Translate »