heptagram & Obsolete Guns потеглят на мини-турне през март!

 heptagram & Obsolete Guns потеглят на мини-турне през март!

В края на месец март, добре познатата ни и любима space-rock банда heptagram потегля заедно с чисто новия ъндърграунд състав Obsolete Guns. Мини-турнето включва градовете София, Пловдив и Варна:

София – Mixtape 5 / B Side – 28 март – БИЛЕТИ
Варна – Хале 3 – 29 март – БИЛЕТИ
Пловдив – Bee Bop Café – 30 март – БИЛЕТИ

heptagram са space-rock банда, създадена от българския мултиинструменталист и автор на музиката – Даниел Иванов. Заедно с Борис Малеванов (барабани) и Радослав Паунов (бас), тримата
представят на сцената микс от alternative, prog и psychedelic rock, включващ песни от 5 самостоятелно издадени албума, всеки от които има свой почерк. Живите изпълнения на групата се отличават с непрекъснат сетлист, който не остава време за приказки между парчетата, като фронтменът на групата никога не пести от различни пространствени ефекти, които да подсилят емоцията на музиката, когато е изпълнявана на живо.

Групата има зад гърба си редица клубни и фестивални участия, сред които – Europavox Zagreb, Капана Фест, Music of the ages, Electric Orpheus както и концерт с легендарната UK банда Paradise Lost в Mixtape 5. Последният албум на heptagram озаглавен “Submerge” излезе през октомври месец 2023г., заедно с 4 видео сингъла.

Obsolete Guns е нова група за българската ъндърграунд сцена. Основатели и идейни генератори са Антон Сариев, познат като фронтмен и китарист на алтърнатив явленията Mindown и 4 Questions и Божидар Божидаров, барабанист с легендарен статут в пънк/хардкор сцената от Варна, познат с изявите си с Crowfish и Outrage. На бас китара към тях се присъединява Радослав Паунов който е неизменна част от алтърнатив/метал сцената в Пловдив през последните 15 години, познат от групи като Automatic Flowers и Collapso. Звученето на бандата е смесица от вкусовете и трите музикални свята от които произлизат членовете й.

Групата ще направи първи участия през месец март и ще представи чисто нов материал, който е готов за издаване на дебютен акбум.

Събитието се организира от Numbered Days Booking, Bombheart Booking и Music Above All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »