Гръцката суперзвезда Михалис Хаджиянис се завръща в Пловдив!

 Гръцката суперзвезда Михалис Хаджиянис се завръща в Пловдив!

Суперзвездата на гръцката музика се завръща с концерт в Античния театър на 8 юли! Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото десетилетие на 21-и век. Печелил е Евровизия, закривал е Олимпийските игри, хитовете му достигат милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия. Със стотици концерти зад гърба си, той е любим на публиката от родния му Кипър, цяла Европа, както и от Северна Америка до Австралия.

Музиката е моето убежище, моето успокоение”, казва Хаджиянис. „Това е начинът, по който изразявам всичко и варвам, че правейки това, хората, които слушат песните ми, изпитват същото”.

Връзката с публиката се гради с времето, нужни са честност и доверие, за да се гради и развива тази връзка. В дома си Михалис има книги за рок легенди. „Рок музиката е част от моето детство”, споделя той. „Дори си мисля, че това, което правя, е микс от много музикални стилове – поп, рок,
традиционна гръцка музика.

За свои идоли в поп и рок музиката Михалис посочва Dire Staites, Genesis, Питър Гейбрийл, Кейт
Буш, с които е израснал и се е оформил като музикант.

Михалис Хаджиянис има особена връзка с България. Първото му идване у нас е през 1994г. още като тийнейджър. След като печели песенен конкурс в Кипър, идва за по-големия конкурс в София, в НДК. Тридневното състезние завършва с участието на Джо Кокър, спомня си той. Това са първите му изяви на сцената и може да се каже, че страната ни е свързана с началото на неговата кариера.

Обичан е от българската публика, с многократно разпродадени концерти в НДК и Античния театър, самият той с изненада разбира, че българите обожават песента му „De Fevgo“.

Не можех да повярвам какъв голям хит е в България. Тя е една от любимите ми песни и е
хубаво за зная, че хората извън Гърция я оценяват.”, казва той.

Михалис Хаджиянис идва у нас с вечните си хитовете, но и с новите парчета, станали вече любими на публиката. Концертът му е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Можете да откриете билети за събитието ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »