Огнен старт на фестивала Music Daze с Nouvelle Vague

 Огнен старт на фестивала Music Daze с Nouvelle Vague

Снощи, на хълм “Бунарджика” стартира пърият летен фестивал за тази година – Music Daze! Въпреки променливото време, площадката пред паметника на руските освободители се изпълни с хора, зажадняли за музика и забавления. 

Първа подгря сцената K.LINA, а веднага след нея се качиха музикантите и наши приятели от авангардната рокендрол банда Stop The Schizo. Въпреки изгарящото слънце, което лека-полека падаше над града, бандата даде всичко от себе си и дори представи чисто новото си парче Overwhelming. Чухме любими песни като Fireckrackers, Dance for tomorrow и наскоро излезналият хит Dragoman!

След зареждащото изпълнение на Stop The Schizo и кратка пауза за храна и напитки (ароматна пица, свежи сандвичи, фестивални коктейли и студени бири), на сцената се качиха французите Nouvelle Vague. С финес, огън и чар, вокалистките на групата завладяха публиката. Музикантите се славят с интерпретациите си на световноизвестни парчета от 80-те. За тях това бе първи концерт след пандемията и с абсолютна сила момичетата превзеха сцената и я направиха своя. Освен познатите ни песни, за първи път пред нас, бандата представи своя вариант на Girls and Boys на Blur.

Танци, викове, целувки и овации бяха сред постоянните действия на публиката. Между песните, една от девойките спря, за да обърне внимание на прелестния залез, който съпроводи края на концерта.

С настъпването на нощта, на сцената се качи известният DJ Burak Yeter и се погрижи за фестивалната атмосфера на хълма, в оставащото реме.

Има още два дни от фестивала и ние нямаме търпение! Тази вечер очакваме на хълма A.L.E.K.S, Krekhaus, Me and my devil (за пръв път на живо) и Dub FX. ft. Mr.Woodnote

/Вижте всички снимки от фестивала на официалните ни фейсбук и инстаграм страници/

Очакваме ви там!

Translate »