Изложба на Камен Попов в зала “2019”

 Изложба на Камен Попов в зала “2019”

Скъпи прятели, днес беше последният ден, в който представянето на плакати и живопис от световнопризнатия плакатист Камен Попов можеше да бъде посетена. Голямата изложба на знаменития творец бе открита на 05.11.20г. и в нея се съдържаха над 30 негови произведения в областта на плакатното изкуство и живописта. 

Плакатът е изключително интересна и креативна визуална комуникация, която се явява и една от най-любимите на автора.  „… Предпочитам лаконичния стил, трябва да се махне всичко излишно, което би претоварило идеята“ – казва в свое интервю Камен Попов. „Най-трудното е да реша какво трябва да се остави. Мисля, че чрез постепенно изчистване на графичната работа се стига до един силно изразителен стил – следователно един полезен графизъм.“

От края на 80-те години до смъртта си през 2015 г. той живее и работи в Люксембург, където основава и ръководи „Галерия 88“, рекламна агенция и дори училище по изобразително изкуство.

Вчера имахме удоволствието да посетим изложбата и решихме да споделим с вас част от творбите на Камен Попов в галерията отдолу!

Translate »