Европейска нощ на музеите – Пловдив 2021

 Европейска нощ на музеите – Пловдив 2021

Тази събота ще се проведе седемнадесетото издание на Европейска нощ на музеите. Инициативата е стартирана от френското Министерство на културата и през годините бързо набира популярност в цяла Европа. 

Националната програма за отбелязване на традиционната европейска инициатива, изготвена от дирекция ,,Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ при Министерството на културата, включва: тематични изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени на Нощта.

Включени са 42 музея, художествени галерии  и техните филиали от 21 области в страната. В инициативата участват държавни и общински музеи и художествени галерии. 

Идеята на събитието е максимално широк спектър от хора да има възможността да се докосне до експонатите, творбите, историята и атмосферата на различните музеи и галерии. Програмата за Пловдив включва: Градска художествена галерия, Изложбена зала 2019, Регионален етнографски музей, Регионален Археологически музей, Регионален природонаучен музей, Епископска базилика на Филипопол, Малката раннохристиянска базилика, Къща “Хиндлиян”, Балабанова Къща и Регионален исторически музей.

Можете да посетите обектите безплатно на 03.07 в часовете между 18:00ч. и 21:00ч.

Очакваме ви там!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »