Крос с кауза обединява пловдивчани идния уикенд

 Крос с кауза обединява пловдивчани идния уикенд

Следващата неделя (30.05.21г.) ще се проведе крос в подкрепа на борбата с рак. 

Малки и големи ще станат част от Европейска миля, чието пилотно издание в България избра каузата за борба с рака. Събитието стартира в 11:00 часа от трибуните на Гребния канал в Пловдив. Желаещите да се включат могат просто да ходят, ако бягането не е техният спорт. Всеки желаещ може да се включи и с дарение на място в дарителска кутия или по дарителска сметка към фондация Спри Рака.

Събития, част от кампанията пилотна за България и Пловдив European mile, течаха през целия месец май, като най-мащабното от тях събитие ще бъде проведено на 30-ти май на Гребна база, подкрепяйки каузата на организацията Stop Cancer за борба с рака. В програмата си  събитието ще включва и спортни тренировки за малки и големи, които ще стартират веднага след проведения крос. Партньори са Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, Фондация Пловдив 2019, Младежки център Пловдив, Ротаракт Пловдив – Филипопол. Спонсори на събитието са Chipolino, C-Protect, Бултекс 99 и Минерална вода Бачково. Всеки включил се и изминал разстоянието ще може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. Събраните средства ще бъдат дарени за отделението подетска онкохематология към УМБАЛ „Св Георги” – Пловдив.  

“За събитието обединяваме усилия с каузата СПРИ РАКА, за да допринесем за неравната битка на много хора, страдащи от коварната болест – не само финансово, а и чрез емоционална подкрепа. Вярваме че, това е важно за мнозина, които имат нужда да знаят че не са сами” споделя Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди Активен.

Translate »