Едуардо Вилегас избра Пловдив за световна премиера

 Едуардо Вилегас избра Пловдив за световна премиера

Приятели и меломани, с удоволствие ви споделяме, че венецуелската латино звезда Едуардо Вилегас избра точно Пловдив за премиерата на новия си албум “Respetala” в ексклузивен за България концерт! 

На 20-ти юли (вторник), ще можете да се насладите на авторските композиции на Едуардо Вилегас в приятната обстановка на пловдивския джаз клуб Bee Bop Café. За тези от вас, които имат желание да присъстват, но не са в града или страната – има алтернатива! Концертът ще бъде излъчван на живо и през онлайн платформата на Bee Bop Café ТV. Ще бъде осъществена световна премиера в интернет, която можете да гледате безплатно от всяка точка на земното кълбо.

Ще видим и интервю с артиста на испански, с превод в ефир на български език. Билетите за концерта на живо са ограничени до 50 места, a събитието започва в 21:00 часа.  Щастливците в клуба ще имат възможността да наблюдават освен изпълнението, така и дискретно да участват в историческия момент на излъчването му. Един незабравим спомен!

Роден през 1953 г. в Каракас, Едуардо Вилегас израства с карибските ритми и музика на родната си Венецуела. Музикалният му стил е изграден върху афро-латиноамерикански ритми като меренге, салса, самба, гуарача, ча-ча и сон; включва и влияния от латино джаз, балади и венецуелски фолклор. Заглавието на албума, чиято премиера ще видим и чуем, носи името на едноименната композиция “Respetala” (Respect Her). Композициите отдават почит към жените и нужното уважение към достойното им място в съвременния свят. Застъпени са и теми като доброта, любов и хуманизъм през погледа и сърцето на човека от Латинска Америка.

Изборът на Едуардо Вилегас за осъществяване на този международен проект. именно тук, е неслучаен и се основава на емоционалната му връзка с Пловдив, както и на високото качество на звук, светлини и заснемане, което предлага локацията за концерта. Организатор е Сдружение “Общо Бъдеще”, със специалната подкрепа на клуб Bee Bop Café и платформата им за онлайн стрийм Bee Bop Café ТV. Излъчването на живо в интернет цели достигане до широка аудитория и е част от борбата на артисти и културни оператори за преодоляване на негативните аспекти на пандемията.

Този концерт е мост на човечност и творчество между отделни личности, държави и континенти. През 2013-та година в Берлин артистичният път на Едуардо Вилегас се пресича с този на пианиста и преподавател в музикално училище там, роденият в Пловдив, Светлозар Стоилов. Започва многогодишна съвместна работа и общи концерти с музиканти от цял свят. Пандемията разделя приятелите и отлага дълго планирания албум.

Благодарение на частичното разхлабване на мерките в Европа, Едуардо Вилегас взима решение да лети от Берлин и осъществи този проект в България, която му напомня за слънчева Венецуела. Специални благодарности на артистите от българска страна, които приеха това предизвикателство с любов, отдаденост и пълен професионализъм. Съставът на групата е: Едуардо Вилегас (вокал, китара и автор на композициите), Светльо Стоилов (пиано), Кристиян Желев (барабани), Христо Минчев (бас), Венелин Георгиев (саксофон).

Можете да закупите билети за събитието ТУК.

Заповядайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »