Домашни Занимания

 Домашни Занимания

Скъпи приятели, в духа на създалата се глобална ситуация, ние от How to Plovdiv искаме да обърнем внимание на множеството възможности и приятни занимания, които можем да вършим в уюта на собствения си дом. За тази цел, днес ви представяме и нашия скромен списък, където всеки може да намери по нещичко за себе си!

1. Сгответе нещо вкусно

Отдавна се каните да изпробвате онази рецепта, но все не ви достига време в отруденото и напрегнато ежедневие… е сега е вашият момент! Готвенето е изкуство от вкусове, което носи усещане на спокойстие и уют – от които определено имаме нужда  тези дни. Затова не се замисляйте, а сгответе онази рецепта!
/Напомняме, че зеленчуците и плодовете трябва да се измиват старателно, особено в момента/

2. Съживете спомените

Всеки от нас има поне по една кутия… или пък кашон, в които складира старателно нещица и предмети, напомнящи му за важни мигове в живота. Почти никога не отваряме тази кутия целенасочено, но когато го направим, то с блага усмивка разглеждаме радостите и тревогите си от отминалите дни. Подобна ретроспекция е способна да ни покаже, че често помним много повече хубавите моменти, отколкото лошите… а дори и да помним лошите, те избледняват в хода на времето и губят тежестта си.

3.Създайте хармония около себе си

Онова шкафче с книги, бумащина и документи, което ви дразни от години – подредете го! Отдавна си мислите да разместите мебелите – опитайте! Време е за пролетно почистване – направете услуга на себе си и на къщата си и й дайте възможност да отдъхне от излишните вещи и предмети. Човек се чувства значително по-добре, когато средата му е светла, чиста и подредена.

4.Работете във вашата посока

Да, същият онзи проект, който ви се върти из главата, но така и не стига дори до лист хартия. Сега е чудесно време, в което можете да подредите мислите си и да ги запишете. Не отлагайте идеите си, защото колкото повече време минава, толкова по-нелепи ще ви се струват те.

5.Послушайте музиката

Приятели, живеем във време, в което имаме достъп до почти всичкото музикално творчество създавано и издавано някога. Имаме възможността да слушаме музика идните 5 години, без прекъсване… и вероятно няма да се повтори парче. В момента съществуват около 97 милиона песни и числото става все по-голямо, с всеки изминал ден! С други думи – има да си послушаме доста!

Позволяваме си да споделим няколко алтернативни станции с вас:
Radio Nula
Soulsearchin
DjamRadio
FipRadio
Xraydio
KEXP

6.Намерете своя подкаст

Докато сме на темата за слушането, трябва да споделим, че има безброй налични подкасти и канали, които обхващат теми от всякакво естество. Там можете да намерите отговори на въпроси, които ви вълнуват. Гледни точки на различни специалисти, както и преживявания от първа ръка. Подкастът е изключително удобна и интересна платформа за споделяне и дискусия на информация и изобщо не е за подценяване.

7.Филми/Сериали

Тази точка би могла да мине и без коментар. Но все пак, при наличието на Netflix, Amazon Prime, HBO Go и всички други алтернативни възможности, то не можем да се оплачем от липса на филми и сериали, които можем да изгледаме на един дъх. 

8.Починете си

Това всеки може да го интерпретира за себе си. Просто го направете! Дайте възможност на ума ви да почине /защото така или иначе е облъчван и бомбардиран с информация ежедневно/, освободете съзнанието си и го оставете да се избистри. Поемете си въздух за малко.

9.Не забравяйте растенията...

…те са приятели! А и сами не могат да си сипят чашка вода.

10.Чуйте се

Много често, изгубени в препускащото ежедневие и неволите на битовизма, ние забравяме да се чуваме, да се изслушваме, да бъдем там едни за други. Сега мнозина не са вкъщи и не могат да бъдат при близките си, когато най-много се притесняват за тях. Ако вие сте заедно с вашите скъпи хора, то оползотоврете това време. Отношенията между близки и роднини понякога могат да бъдат сложни, но това не означава, че не трябва да се обичаме.

Бъдете здрави и се пазете!

Translate »