Пловдивчаните от Yellow Madhouse за първата настолна книга-игра базирана на славянска митология

 Пловдивчаните от Yellow Madhouse за първата настолна книга-игра базирана на славянска митология

Скъпи читателю, за нас е удоволствие да те запознаем с цветните образи от Yellow Madhouse! Една история за група приятели, които предпочетоха да вложат енергията и ресурсите си в креативните си пориви и да вдъхнат живот на една привидно невъзможна идея! Макар в далечен Лондон, сърцата им са дълбоко свързани с българското и родната земя… Така стигаме и до “Дяволският мост”, но за него ще оставим да ви разкажат самите те!

1.Разкажете ни накратко за Yellow Madhouse, кои сте вие?
Здравейте, аз съм Мартин Христов и съм част от Жълтата Лудница/Yellow Madhouse! Ние сме група от много близки приятели, които работят над славянски вдъхновени материали за ДнД 5е или преведено на български Подземия и Дракони 5-то издание. За хората, които не знаят какво е, ДнД е бордова игра от средата на 80-те, която доста хора смятат е началото на бордовите игри. През годините се е усъвършенствала и е стигнала до 5-тото си издание, което е разбираемо и достъпно за хора, които нямат идея от материята.

Ние вече от почти 2 години живеем заедно в Лондон и работим върху създаването на тази компания и следователно проектът “Дяволският мост” ( който в момента е активен в страницата на кикстартер) и всички следващи проекти, които тепърва ще излизат

2. Какво ви накара да започнете да се занимавате с това начинание?
Още от малки сме фенове на ролевите игри. Бяхме около 13-14 годишни когато започнахме да навлизаме в ЛАРП (лайв екшън роу-плей), което накратко е импровизиран театър на живо, и оттам разбрахме и за ДнД и запонахме да навлизаме в материята. Колкото повече опознавахме ДнД 5е, толкова повече започнахме да разбираме, че системата ще ни предостави доста добра възможност да представим Славянската митология/фолклор пред света на ролевите игри. Вдъхновението ни идва от историите и легендите, с които сме израснали като малки. С тях искаме да запалим интереса у хората, точно както те го направиха едно време и продължават и до ден днешен.

3. От колко години се занимавате с ДнД?
Всеки един от нас е навлезнал в ДнД в различен етап от живота си, но бих казал, че всеки от екипа ни има поне 7-8 години и повече в материята. Всички сме започнали от 3.5, което е по-старо издание на ДнД, но в последствие навлезнахме в 5е. Страстта ни към ДнД не спира да расте с всеки изминал ден. Красотата на ДнД идва от там, че заедно пишеш история с приятелите си. Всеки един човек е разказвач малко или много. ДнД ни помага да станем по-добри в разказването на истории и то в увлекателната и комфортна компания на приятели.

4. Как се роди идеята за Дяволският Мост?
Виновника за идеята, в случая е образа на Таласъма. В самото начало идеята, която ни обедини беше създаването на славянски вдъхновен сетинг в ДнД 5е, включващ множество местности, предмети, чудовища и даже Славянски пантеон. За всяко едно от чудовищата има адски много четене на приказки, разкази, песни и понякога академични източници. В случая с Таласъма, след много четене, Стоил седна и написа един къс разказ, който вдъхнови мен и Лукас да напишем едно кратко приключение за отбора. В крайна сметка, отборът се вдъхнови толкова след приключението, че започна да добавя идеи и да надгражда върху оригиналния скелет докато не стигнахме момента, в който си казахме, че това приключение би било страхотно въведение в света ни “Родозем”. От този момент нататък сме посветили всичките си усилия в изграждането на това приключение и проекта Дяволският Мост. Та, както казах – идеята се роди от Таласъма!

5. Какво следва след успешния проект за Yellow Madhouse?
Този проект е нашата първа крачка към създаването на славянски вдъхновен сетинг в ДнД 5е. Имаме адски много материя за покриване, “Дяволския мост” е само една малка част от това, което искаме да представим на хората. Основният ни фокус, в момента, е изваждането на това приключение и доставянето му до домовете на всички, които ни подкрепиха и ще ни подкрепят в това начинание. Занапред искаме само да развиваме и обогатяваме света, докато не стигнем до заветната цел: славянски вдъхновен сетинг в ДнД 5е!

Можете да ни намерите във Facebook, Instagram, Twitter, Youtube и на нашия уебсайт

Линк към кикстартера “Дяволският Мост”:
https://www.kickstarter.com/projects/yellowmadhouse/the-devils-bridge-a-5th-edition-adventure

Translate »