Вторият брой на списание “Дерзай” е вече факт

 Вторият брой на списание “Дерзай” е вече факт

Покажи на света това, което без теб може никога да не бъде видяно.

С този цитат на Робер Бресон ни посреща сайтът на сезонното печатно издание “Дерзай“. ДЕРЗАЙ // DARE-ZINE е заглавието на двуезично списание, чийто първи брой — „Пролет“ — излиза на бял свят през май 2021 г., а сега през ноември се заформя и неговият брой II — „Есен“.

Дерзай“ е цялостна платформа, създадена с идеята за обмен на вдъхновения и размишления.

Хартиеното издание помества специфично комбинирани за даден период творби, но съществуването ни онлайн и срещите на живо ни доближават до изграждане на общност от личности, обединени от стремежа си за обогатяващо развитие на своите критични и творчески въприятия.” коментират от списанието.

Концепцията за обмен на вдъхновение събира 16 артиста в пилотното издание “Пролет“. Всички те са имали предизвикателната задача да интерпретират творби на свои колеги в свой стил и да им вдъхнат друг живот. Тази традиция продължава и във второто издание като желаещите да участват сега са над 40 души.

Заповядайте на 16-ти декември от 18:30ч. в Club Fargo, където ще имате възможност да се запознаете със създателите на списанието, да поговорите и обмените идеи, а кой знае, дори и да работите заедно впоследствие!

Списанието е реалност благодарение на издателство „Потай- ниче“ и тяхната готовност за партньорство с въодушевени млади автори” споделиха те.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »