Дефиле “Вино и гурме” с нови дати

 Дефиле “Вино и гурме” с нови дати

След дългите месеци на строга изолация и отмяната на много любими събития, отново казваме “Здравей” на нормалния живот под тепетата. И нека наваксаме отложените събития с едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани – Дефиле „Вино и гурме“. След като през месец май събитието беше отложено, сега отново ще имаме възможността да опитаме съчетанията от хубави вина и кулинарно гурме на 27.06.20г. и 28.06.20г!

Къде? Разбира се отново в Старият Пловдив…Топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета и загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване!

Винопроизводители ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най – подходящите ястия за тях на определените локации, които ще намерите. Това ще бъде шестото издание на Дефиле „Вино и гурме“!
Откриването на фестивала ще
се състои на 27.06.2020 г. (събота) от 13:00 ч. в началото на Стария град (стълбите на
църквата Св. Богородица). Дегустациите са в събота /27.06./, от 13:30 ч. до 20:00 ч. , и в
неделя /28.06./ от 13:00 до 19:00 часа.

Дегустациите са срещу жетони / 1 жетон = 1 дегустация/. От всяка локация може да се
закупят жетони както следва:
• 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
• 12 ЖЕТОНА – 9 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.
Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от
локациите.

Жури от експерти ще даде своите оценки за професионализъм на участниците. Посетителите също ще са арбитър. Тяхната оценка ще е на база анкетни карти и брой събрани дегустационни жетони от всеки участник. Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието , ще се връчат по време на „Вечер на награждаването”. Организатори на дефилето са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Така че, стискайте палци времето да е на наша страна и Дионис да е благосклонен, за да можем заедно да се насладим на предстоящото кулинарно и винено събитие, в прегръдката на Старинен Пловдив!

До скоро!

Translate »