Голям КЕФФ очаква Пловдив през юли

 Голям КЕФФ очаква Пловдив през юли

Е, юни месец преминава предимно под звуците на концерти и музикални фестивали, затова нека ви разкажем какво ни предстои в началото на юли! От неделя до неделя (4-ти юли до 11-ти юли) предстои фестивалът за европейско комедийно кино “КЕФФ“. Това е първото международно събитие по рода си, а в програмата му ще бъдат включени комедийни филми, продуцирани в Европа, в рамките на изминалата година.

Филмите ще бъдат подбрани от специално селекционно жури, а петчленно международно жури (2-ма българи и 3-ма чужденци), ще определи наградените филми. Наградата на публиката ще бъде определена с отворено гласуване. Предвидена е и награда за цялостно творчество – на някой от най-изявените актьори и режисьори от Европа.

Насладете се на най-доброто от жанра в залите на Lucky Дом на Киното, както и в подножието на Сахат тепе – в лятно кино “Орфей“.

Фестивалът ще бъде закрит с прожекция на филм от творческата биография на наградения за цялостно творчество. На фестивала ще присъстват множество гости от чужбина и страната – режисьори/актьори от екипите на филмите включени в програмата, както и различни гости от областта на киното – режисьори, сценаристи, продуценти и др.

Можете да разгледате пълната програма на събитието ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »