Класически концерти под тепетата

 Класически концерти под тепетата

Имаме чудесни новини за любителите на класическата музика, защото съвсем скоро се задава една поредица от изпълнения на живо, във внушителната обстановка на Евангелска Съборна Църква – Пловдив! На 24.07, 31.07 и 07.08, под тепетата ще се проведат поредица от вълнуващи концерти, изпълнени от пианистите Марина Симеонова и Йоан Балджиев, с гост – челистът Йордан Вичев. Любителите на музиката ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна програма за соло и дуо пиано, както и пиано и чело, същевременно подкрепяйки родните таланти в тяхното образование и развитие. 

Двамата пианисти, бивши ученици на НУМТИ “Добрин Петков”, се събират за първи път след 20-годишно приятелство и натрупан опит като концертиращи пианисти в САЩ, Канада, Африка, Азия, Европа и у нас.

След 6 месеца на отменени концерти, младите музиканти решават да вземат нещата в свои ръце. С програма, включваща някои от най-обичаните творби, написани от 19-и век до днес, те организират събитията с цел финансиране на учението и концертната си дейност – всеки, желаещ да ги подкрепи, ще може да го направи чрез дарения, които могат да оставят на входа на всеки концерт.

Концертите в трите последователни петъка ще се проведат на адрес ул. “Лейди Странгфорд” 21, в залата на Евангелска Съборна Църква – Пловдив, от 19:00ч. Препоръчително е да пристигнете около 15 минути по-рано, за да запазите местата си, които са лимитирани до 50% заради пандемията. Не забравяйте и задължителните си маски!

За повече информация относно концертите и даренията, можете да пишете на marinasmusic.official@gmail.com – а ако желаете да опознаете изпълнителите преди техните изпълнения, можете да ги последвате в YouTube и Instagram: https://www.youtube.com/user/mrSpittfire1/videos
https://www.youtube.com/user/pianomarina/videos
https://www.instagram.com/marinasmusic/

Translate »