Меню, интериор, музика и още нещо… Това е Tables | Brunch & Dinner!

 Меню, интериор, музика и още нещо… Това е Tables | Brunch & Dinner!

Tables | Brunch & Dinner

Сред изобилието от заведения, разположени в квартал “Капана”, едно се откроява с тропически интериор и малко по-специфична концепция за своето меню, работно време и цели. Става дума за Tables | Brunch & Dinner.

Макар и софийски бранд по произход, Tables | Brunch & Dinner със сигурност успява да се внедри на пловдивската кулинарна сцена, заедно с новия си собственик и свеж екип. След промяната на собствеността в началото на 2023г., цялостният лик на Tables | Brunch & Dinner претърпява фино ребрандиране, с което доразвива своя концептуален потенциал.

Заведението запазва изначалния си дух, но и постепенно надгражда менюто си, разделяйки го на дневно (модерно брънч със спешълти кафе) и вечерно (тип “френско бистро”). В резултат на това, съумява да се разрастне в тази кулинарна ниша.

Кухнята работи с изцяло сезонни продукти от местни производители, заради което и посетителите могат да се насладят на най-свежите и подходящи плодове, зеленчуци и подправки в годината. Любопитен факт е, че заведението вмъква един прозорец за сиеста от два часа между 16:30ч. и 18:30ч., в който кухнята не работи.

Причината за това е преминаването от дневно към вечерно меню с ястия умело подбрани, за да съчетаят по различен начин пресните съставки на деня. Вследствие на това, не само храната запазва своите полезни качества, но и Tables | Brunch & Dinner успява да работи в посока редуциране на хранителните си отпадъци (food waste).

Освен промяната в менюто, заведението отбелязва свечеряването и в облика си, като светлите “монстера” декорации преминават в тъмната гама след 18:30ч.

Разбира се, в основата на новите интериорни решения стои любовта към цветовете.! В това отношение, на ул.”Христо Дюкмеджиев” 1 ще откриете цяла палитра. Към добре познатия изчистен стил на Tables | Brunch & Dinner се присъединява един свеж набор от цветове и тропически мотиви, които допълнително спомагат за топлата и приятелска атмосфера.

А, за да е пълна картината, на фона звучат любими парчета от различни десетилетия!

Още един любопитен факт за заведението е, че споделя главен готвач, както и собственик (Иван Щипков) с друго любимо място за хапване в Капана  – “Вилица и нож”!

Екипът на Tables | Brunch & Dinner ви очаква!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »