Канадецът Бен Каплан завладя пловдивската публика

 Канадецът Бен Каплан завладя пловдивската публика

Със страхотно остроумие и невероятен тембър, канадският singer/songwritter (както шеговито сподели музикантът, че би трябвало да пише на хипотетичната му визитка) Ben Caplan/Бен Каплaн с лекота завладя пловдивската публика. Вече не са така чести случаите, в които можем да чуем на живо алтернативен чуждестранен изпълнител в града под тепетата. Именно затова, вчерашният изненадващ концерт беше пълно удоволствие.

Първоначалната идея за гостуване на музиканта в България е била в програмата на концертната серия “Аларма Пънк Джаз” през 2020г., която беше отменена поради първата вълна на пандемията. Щастливото събитие в Пловдив вчера успя да се състои, тъй като една от спирките на Каплан – Истанбул – е отпаднала.

Чувайки за освободената дата, организаторите от Пост Култура и Аларма Пънк Джаз споделиха, че за миг не са се усъмнили, че ще успеят да организират и промотират успешно концерт за по-малко от 4 дни (със съдействието на пловдивския клуб Bee Bop Café и Иван Неделев). 

Благодарение на колаборацията между Пост Култура и Аларма Пънк Джаз (датираща от 2017г.), Пловдив е бил домакин на редица алтернативни концерти на банди и изпълнители, сред които Tatsuya Yoshida (Ruins), The Bonnevilles, James Leg, Moonwalks, Keira is You и други.

Така, снощната вечер остава в пловдивските музикални архиви и се надяваме на повече приятни изненади от този характер и през новата 2022г..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »