Що е то “Spark”? Готови ли сме за това?

 Що е то “Spark”? Готови ли сме за това?

Снимка: economy.bg

На мнозина от вас сигурно им е направило впечатление, че из града започнаха да се появяват едни малки, симпатични, сини автомобили. Днес искаме да ви запознаем, мили пловдивчани, със “SPARK“!

Тъй като самите ние сме в постоянно търсене на алтернативни методи за придвижване, с които максимално да опазим нашата околна среда, както и здравето си, за нас бе абсолютно натурално да се възползваме от услугата.

А какво представлява тя,  всъщност?

Системата за споделени автомобили “SPARK” дойде и в Пловдив преди около месец. Услугата предлага краткосрочен наем на електрическа кола (чрез мобилна апликация), с която придвижването из града става лесно, бързо и достъпно! Моделите в града под тепетата са различни: от малкия Volkswagen e-Up до Hyundai Kona и бус.  Каквото и да изберете, ще останете очаровани. 

Цената на удоволствието е 0.29ст. на минута, което за разстоянията в града, в някои ситуации, може да излезе по-евтино и от услугите на такситата. Обхватът на автомобилите покрива широкия център и близки до него квартали, но колите може да се спират в още няколко по-малки зони около търговски и оживени места извън него. Фактът, че коли на “SPARK” има както в Пловдив, така и в София, го прави още по-удобно. Можете да наемете кола от Пловдив и да я оставите в София и обратно.

Готови ли сме за това?

Навлизането на услугата за споделени автомобили в Пловдив само затвърждава мнението, че той е както древен, така и вечно развиващ се град.  Макар няколко коли да пострадаха от недоброжелатели или хора, чиито паркоместа са били “застрашени“, много повече са позитивните коментари за тях. А, дали ние сме готови да посрещнем промяната и да дадем шанс на нещо ново, времето ще покаже…

/Молим ви, в случай, че видите кола на “SPARK“, която смятате, че не трябва да бъде паркирана, където е – подайте сигнал ТУК. Обещаваме ви, ще има много по-голям ефект от спуканите гуми и вдигнати чистачки./

Translate »