Броени дни до старта на “Есенен салон на изкуствата”

 Броени дни до старта на “Есенен салон на изкуствата”

Остават броени дни до началото на едно от най-очакваните и обичани културни формати в града под тепетата! На 1-ви Септември предстои откриването на традиционния форум “Есенен салон на изкуствата Пловдив“.

А какъв по-зрелищен старт на подобно събитие от фееричния балетен спектакъл “Лебедово езеро” на Държавна опера – Пловдив, който ще се състои на сцена във водите на Пеещите фонтани в Градската градина, от 21:00ч., в първия ден от Септември.

Пловдив ще се превърне в една огромна сцена, дом на музика, литература, театър, арт инсталации, визуални изкуства и изпълнения, които ще продължат чак до началото на ноември. Златна есен и златно време за пловдивчани и гости на града!

Освен балетното изпълнение, на 1-ви Септември предстои откриването на Национални есенни изложби – Пловдив, 2021 “Прагове и белези”, в Стария град, с куратор проф. д-р Галина Лардева. Отново там и в този ден ще се състои и трибюта на Тодор Колев “Опасен чар”, изпълнен от Акага и Филип Аврамов на Античния театър.

На 2-ри Септември, театрални трупи от България, Испания, Германия, Хърватия, Русия и Турция се включват в откриването на XXIV-то издание на Международния фестивал “Двама са малко – трима са много”. Програмата се състои от клоунада, шествия, куклени представления, огнено шоу, живи статуи, цирково изкуство и работилници за деца. Освен това ни очаква и концерт на Мария Елена Инфантино и Рон Мос„Hollywood Night” на Античен театър Пловдив.

От 3-ти до 5-ти Септември ни очаква най-доброто от българската и балканската стендъп комедия в петото издание на “Фестивал на Комедията Пловдив“. На 3-ти предстои откриването на изложбата на Димитър Киров и Георги Божилов – Слона в галерия “Капана”. Ден след това предстои откриването на най-новата културна локация в Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV в Стария град. Паралелно с това е и концерта на Владигерови квартет в къща “Иван Черносемски”.

Такава е програмата за първата седмица от златния месец. Следете сайта и страницата, за да получавате актуална информация за предстоящи събития!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »