Ембиънт артистите ate и fashiongore с концерт в БНР

 Ембиънт артистите ate и fashiongore с концерт в БНР

Какво е ембиънт музиката?

Това е едно необятно творческо поле в електронната музика, което елегантно и хармонично преплита в себе си звуци от атмосферата, природата и заобикалящият ни свят. С неангажиращия си характер, този тип музика може да бъде както фон на основното действие, така и едно цяло пространство, което може да ви погълне и отведе навътре в дебрите на съзнанието и ума.

Но стига общи приказки… Днес искаме да ви съобщим за два ембиънт проекта, които сединяват сили в предстоящ концерт с подобаващото име – Out Of The Blue

На 20-ти август, в БНР Пловдив ще зазвучат меланхоличните и мистични проекти ate и fashiongore. Самостоятелният авторски проект ate, на Петър Петков, създава хипнотични звукови пейзажи, основани главно на повтарящи се китарни партии, смесени с реверберация и аналоговата модулация.  Вдъхновен от творчеството на съвременните минималисти ate изследва потенциала на простотата, минимализма и повторението.

От своя страна, fashiongore е атмосферичен ембиънт саундскейп артист от Пловдив, чиято основна задача е да предаде усещането за обърканост и меланхолия (с което се справя чудесно, както можете да чуете в bandcamp). 

Заповядайте на 20.08.21г. в Концертна зала на Радио Пловдив, от 20:00ч., за да се потопим в мистичния свят на Out Of The Blue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »