Новият албум на Алек Кирев обещава да ни издигне над земята

 Новият албум на Алек Кирев обещава да ни издигне над земята

От слънчев Пловдив се отправяме към столицата, където на 9.11.22г. Алек Кирев ще представи новия си албум „Гравитация“. Той е вторият в неговата самостоятелна музикална кариера. Първият му албум „Да или не“ е издаден през 2018 година и бележи, както началото на соловите му изяви, така също и края на група „Немо“ – банда, на която  Алек е двигател и която просъществува над 10 години.

През годините Алек опитва различни стилове – от гръндж, през брит рок, инди, стига дори до  поп. Назад във времето дори участва в едно по-фънки начинание заедно с Ангел Дюлгеров.

Неговото желание, обаче, винаги е било писането на авторска музика и това, което той създава като песни, е една смесица от всички тези интереси. Може би затова за повечето хора е трудно да го класифицират стилово.

„Гравитация“ е продължение на тази тенденция – да създава музика, така както той я усеща, черпейки похвати от стиловете и музикантите, които харесва. За него това е един път на самопознание, което е „приказка без край“.

За разлика от първия албум, където аранжиментът е изцяло негов, по този работят заедно с Георги Станев.  Спойката между двамата е светкавична – отнема точно „една песен време“, за да се „напаснат“ един към друг. А тази песен е „Тишина“. Гого много бързо усеща посоката и уникалността, която всяка от песните носи.

Албумът носи името на една от песните в него. Това заглавие представя желанието музиката и текстовете да фокусират вниманието на хората. Но също така, несъзнателно, се оказва препратка към миналото на Гого с една от най-интересните български групи „Gravity Co“.

Дизайнът на обложката е дело на Ясен Григоров – режисьорът на видеата към песните “Северна звезда”, „Мечти“, „Вече зная“ и “Ден като всеки друг”. Песните неизбежно са вдъхновени и свързани с живота на техния създател. Един трънлив път, който е оставил своите белези, но все още излъчва радост и цветове (името на още една песен от албума), а музиката е тази, която претворява опита и го превръща в универсално послание.

Събитието ще се състои в култовия софийски клуб “Swingin’g Hall”, където не веднъж Алек е свирил своята авторска музика. Специален гост на премиерата ще бъде Методи Кръстев от “No More Many More”.

Можете да чуете и последвате Алек в неговите официални канали в
YouTube, Spotify, Instagram & Facebook.

Начало: 20:00 часа | Вход свободен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »