Academia Iuventus на предпремиерата на “Закуска в Тифани”

 Academia Iuventus на предпремиерата на “Закуска в Тифани”

Тази събота /17.10.12/ се проведе предпремиерата на спектакъла “Закуска в Тифани”. Едноименният шедьовър на Труман Капоти се игра за пръв път на българска сцена, а негова публика бяха младите учени, докторанти и постдокторанти от Academia Iuventus към Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски”. Голямата зала в Драматичен Театър Пловдив се изпълни с гости от всички факултети на университета, които споделиха очарованието си от майсторската игра на актьорите.

Спектакълът, останал верен на класическия роман на Труман Капоти развълнува всички, а с великолепната режисура на Д. Добрева, въображението на зрителите безпроблемно се развихри! Неслучайно на последвалия коктейл, с чаша вино в ръка, всеки бързаше да сподели с останалите своята емоция от преживяното.

УНИВЕРСИТЕТСКИЯТ ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С МЛАДИ УЧЕНИ, ДОКТОРАНТИ И ПОСТДОКТОРАНТИ следва приоритетите, заявени в Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Република България 2017 – 2030; Закон за насърчаване на научните изследвания; Националната програма „Млади учени и постдокторанти“. Цели се създаването на общество от млади учени от Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски”, което наред със строго специализираната си научна подготовка ДА РАЗВИЕ ключови за съвремието изследователски способности като интердисциплинарно мислене и иновативност, ДА ПРИДОБИЕ опитност в проектната дейност и ДА ОСМИСЛЯ професионалното си бъдеще като пълноценна вграденост в европейската и световната академична общност.

Каним всеки един от вас, който има интерес към работата на Университетския център за работа с млади учени, докторанти и постдокторанти да се запознае с идеята повече точно ТУК!

Translate »