91 художника се събират в Галерия “Капана”

 91 художника се събират в Галерия “Капана”

Миналата сряда, на 17-ти ноември, в галерия “Капана” се състоя откриването на изложбата “Само пловдивчани”. С тържествен вернисаж от 17:00ч. до 19:30ч. многогодишният кураторски проект на Костадин Отонов оживя по стените на галерията, намираща се на малката главна.

В продължение на 9 години форматът претърпява всевъзможни метаморфози, стигайки до тази година, в която участие взимат близо 100 артиста, обвързали по някакъв начин художествената си биография с вечния град.

Проектът се реализира съвместно с Дружеството на пловдивските художници и е част от Културния календар на Пловдив за 2021г. Изложбата ще бъде достъпна до 7-ми декември (вход свободен). Единственото изискване за посещаването й е наличието на зелен сертификат или наличие на валиден отрицателен тест за Covid-19.

За тези от вас, които по някакъв начин са възпрепятствани и нямат възможност да отидат физически, ние от How2Plovdiv сме подготвили виртуална галерия, където можете да разгледате част от произведенията и да се запознаете с авторите зад тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »