“50 кила театър” с Ованес Торосян

 “50 кила театър” с Ованес Торосян

След кратката пауза, поради противоепидемичните мерки, с радост ви съобщаваме, че платформата за съвременни сценични форми – Сцена в Jazz-a продължава! Този вторник (09/03/21 от 19:30ч.) те канят всички любители на джаза и театралното изкуство на авторския моноспектакъл на Ованес Торосян – 50 кила театър. Можете да научите повече за събитието точно ТУК!

А, ето какво споделят от Сцена в Jazz-a с нас:

50 кила театър” е сборен авторски джу – бокс от монолози на Ованес Торосян. Актьорът отбелязва 20 години откакто се занимава с театър. Нека видим неговия театрален, макар и все още зелен, път в монолози.

Двадесет годишното присъствие на Ованес Торосян на сцена е своеобразно явление за българския театър. Перманентното му излизане от образа на комфорта е показателно за ролята му в театъра и различните му форми. Бидейки актьор, пърформър, режисьор и автор на текстове, Ованес се заявява и утвърждава като артист с характерни търсения и собствен подход. Разнообразието в творческия му континуум демонстрира увереност и удовлетворение спрямо естетическите предизвикателства, които сам си поставя.

Това, че има над 30 роли в киното за последните 20 години ще го коментираме друг път 😉

До голяма степен артистичната персона на Ованес е свързаната с Театър „Реплика”. Тяхната мисия е да извадят изкуството извън системата и да го използва като камък, хвърлен срещу щампата на статуквото, според което всички живеем. С една цел – да ангажира публиката наистина.

Translate »